Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

Kıymetli hemşerilerim;

İnsanların yaratıcılığının ve hayal gücünün bir ifadesi olan sanat, aynı zamanda gelişmişliğin ve çağdaşlığın da sembolü olmuştur her zaman. Evrensel bir dili bulunan sanat, birleştirici bir güç olduğu gibi eğiten, öğreten, geliştiren ve güzelleştiren yanlarıyla da kadim bir unsurdur hayatımızda.

Sanatın, en dikkat çekici dallarından biri olan tiyatro da yüzyıllardır süregelerek; insana, doğaya, yaşama, dünyaya ve duygulara dair ne varsa dile getirmenin en güçlü ifade biçimlerinden biri olmuştur. Bizler de Çanakkale Belediyesi olarak, tüm sanat dallarında olduğu gibi tiyatroyu da oldukça önemseyerek, uzun yıllardır düzenli olarak kentlilerimizi çok kıymetli tiyatro eserleriyle buluşturduk, hemşerilerimizin her gün artarak büyüyen ilgisiyle, sahnenin büyülü dünyasına ortak olduk. Bununla birlikte bu işe hevesli amatör tiyatrocuların ve amatör sahnelerin desteklenmesine de özen gösterdik. Bizim dışımızda ise, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuarının da kentimizin sanat hayatına önemli katkılar yapacağına olan sonsuz inancımla, buradaki çalışmalar için de tüm ilgili ve yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyor; toplumun ve dünyanın her anlamda gelişmesine sundukları katkılardan dolayı tüm sanat emekçilerine saygılarımı iletiyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı



27.03.2024 09:45