Mahallenizin Afet Gönüllüsü Olur Musunuz?

Deprem riski başta olmak üzere olası çeşitli afetlere hazırlıklı olmak adına kentimizde mahalle afet gönüllülerinin oluşturulması amacıyla planlanan ilk toplantı 22 Mart 2023 Çarşamba günü düzenlenecek.

Çanakkale Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği işbirliği kapsamında gerçekleşecek çalışma kapsamında mahalle afet gönüllüleri ücretsiz olan eğitimlerden de yararlanabilecek. Eğitimler kapsamında afet bilinci ve gönüllülük, hafif arama-kurtarma, afet psikolojisi, temel yangın söndürme, ilk yardım, afet haberleşmesi (telsiz eğitimi) gibi konularda bilgi paylaşımı yapılacak.

Çalışmanın ilk toplantısı 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 19.00'da Belediye Çalışanları Eğitim ve Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Toplantı Salonunda gerçekleşecek olup, gönüllü olmak isteyen kentlilerimiz davetlidir.

11.09.2023 10:51