Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Down Sendromlular Günü Mesajı

+1 kromozom sayısı ile dünyaya gelen down sendromlu bireylerimize yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart tarihi, Dünya Down Sendromlular Günü olarak ilan edilmiştir.

Bu noktada, Down sendromuna sahip bireylerimizin toplum hayatında olumsuz tutumlarla karşı karşıya kalmaması, ötekileştirilmemesi, bunun için de toplumun bilinçlenmesi çok önemlidir.  Bizler, bu dünyada tüm farklılıklarımız, tüm renklerimizle güzeliz. Dolayısıyla uygun eğitim programları ile toplum hayatının her noktasında başarılı olabileceklerini iyi bildiğimiz down sendromlu bireylerimizin her zaman yanındayız, destekçileriyiz.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla bu konuda bilinçlenmemizin önemli olduğuna bir kez daha vurgu yapıyor, tüm down sendromlu kardeşlerimize sevgilerimi sunuyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN