Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı


Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan başta olmak üzere sivil ve askeri protokol üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, kentliler ile öğrenciler katıldı.

Törende 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü anısına Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleşirken, devamında 1994 yılında TBMM tarafından şehitlerin anısına Çanakkale'ye verilen 'Çanakkale Geçilmez' yazılı altın madalya Türk bayrağına toka edildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona eren törende, Çanakkale Boğazı'nda demirli TCG Salihreis fırkateyninden 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Şehitler Abidesinde de Tören Gerçekleştirildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreninin ardından Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde de bir tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Şehitler Abidesi'ndeki törene Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat da kalım gösterdi. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların da gerçekleştirdiği törende Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, şehitler için de dua edildi. Tören kapsamında ayrıca katılımcılar Şehitler Abidesi'ndeki şehitliklere karanfil bırakarak, şükran ve dualarını sundu.



20.03.2023 11:46