Çocuk Kültür Evi Karagöz Oyuncusu Hasan İlker Yıldırım'ı Konuk Etti

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi tarafından gerçekleştirilen ve çocukları her ay farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturan “Sanatçı Buluşmaları” etkinliğinin mart ayı konuğu gölge oyunu sanatçısı, karagözcü Hasan İlker Yıldırım oldu.

8 yaş ve üzeri çocuklarla Çocuk Kültür Evi drama atölyesinde bir araya gelen Hasan İlker Yıldırım, kendi sanat serüvenini paylaştığı keyifli sohbetin ardından gölge oyununun inceliklerine dair bilgi aktarımında bulundu. Daha sonra içerisinde Çanakkale’ye dair detayların da bulunduğu çok renkli bir Karagöz oyunu sergileyen Yıldırım, performansıyla çocukları büyüledi. Sanatçı, oyunun tamamlanmasının ardından çocuklara hem Hacivat, Karagöz gibi tasvirleri hem de diğer gölge oyunu ekipmanlarını inceleme fırsatı sundu. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği buluşma, sanatçı Hasan İlker Yıldırım’a Çanakkale Belediyesi adına çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A

Telefon: 0 286 217 73 11

15.03.2023 14:16