Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Öğretmen yetiştirmek amacıyla ilk olarak 16 Mart 1848’de açılan "Darülmuallimin" adındaki öğretmen okulu faaliyetleri, Cumhuriyetin kuruluşunu takiben de hızla sürdürülmüştür. Kendisini de Başöğretmen olarak andığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözü ile de vurguladığı üzere öğretmenlik ve öğretmen yetiştirilmesi hususunda önemle durulmuş, nitelikli öğretmen yetiştirilmesi amacıyla Köy Enstitüleri kurulmuştur. Süreçte, lise dengi öğretmen okullarını eğitim fakülteleri takip etmiştir.

Ulu Önder’imizin de üzerinde durduğu gibi yeni neslin yetişmesinde, geleceğin şekillendirilmesinde çok çok önemli bir pay düşmektedir öğretmenlerimize. Zira biliyoruz ki, toplum hayatında eğitim ve öğretimin yerini hiçbir şey tutmamaktadır. Eğitilmeyen bir toplum, geri kalmaya mahkumdur. Oysa ki eğitim, aydınlanmanın, ilerlemenin, refahın ilk adımlarından biridir.

Bu noktada, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizin çok boyutlu olarak etkilendiği deprem felaketinde yara alan konulardan biri de eğitim olmuştur. Bölgedeki yıkımdan kaynaklı olarak eğitim faaliyetleri sekteye uğramış, eğitim alanının tüm paydaşları bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Gencecik fidanlarımız, öğrencilerimiz de dahil olmak üzere bu acı depremde kaybettiğimiz tüm öğretmen ve eğitimcilerimizi de saygı ve rahmet anıyor, tüm bölgedeki eğitim-öğretim hayatının bir an önce yeniden sağlıklı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kaybettiğimiz tüm öğretmen ve eğitmenlerimizi de rahmet ve saygı ile anıyor, bu çok önemli ve ulvi görevi üstlenen, insan yetiştiren, geleceğe fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller emanet edebilmek için çaba gösteren tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunarak, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 175. Yıldönümünü kutluyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı 




15.03.2023 11:06