Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Çetin Emeç'i Anma Mesajı

Döneminin kalemi ışık saçan gazetecilerinden Çetin Emeç; ülkemizin iyi eğitim almış, donanımlı, yönünü Cumhuriyet'in temel değerlerini, laikliği, Atatürkçülüğü savunmak üzere belirlemiş kıymetli bir aydınıydı.

Ne acı böylesi güzel sıfatlarla, yaşamını sabırla örerek kendini gerçekleştirmiş bir değerin, alçak bir pusuda hayatının son bulması, ne acı…

Ne yazık ki Çetin Emeç’te pek çok kıymetli meslektaşı gibi uğradığı silahlı saldırı ile 7 Mart 1990 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Gerçek ve doğru haberin izinde, ilkeli duruşuyla akıllarda yer edinen Emeç ve aynı elim kaderi paylaştığı tüm meslektaşlarını saygı ve rahmetle anıyor; demokrasinin önemli bir unsuru olan basının baskı ve şiddetin karanlık gölgesinden kurtulmasını, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygının yaşamın tüm zerrelerine sirayet etmesini temenni ediyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN