Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Sosyal Adalet Günü Mesajı

Yoksulluk, dışlanma, cinsiyet eşitsizliği, işsizlik gibi konular başta olmak üzere temelde insan haklarını birebir ilgilendiren çeşitli konuların ve sorunların üstesinden gelme, bu konularda dayanışmanın sağlanmasına yönelik çalışmalara dikkat çekme amacıyla BM tarafından 2009 yılı itibariyle 20 Şubat tarihi, Dünya Sosyal Adalet Günü olarak kabul edilmiştir.

20 Şubat Dünya Sosyal Adalet Günü dolayısıyla hem insanlar hem de dünyayı paylaştığımız tüm canlılar için sosyal adaletin sağlandığı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her alanda eşit ve adil yaklaşımın olduğu, yoksulluğun ortadan kalktığı, şiddetin ve kötülüklerin son bulduğu, insan hak ve özgürlüklerinin her şeyin üstünde tutulduğu bir dünya temennisini yineliyor; bu konudaki farkındalık, çalışma ve düzenlemelerin en iyiye ulaşma hedefiyle çoğalmasını diliyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı