Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Türk Medeni Kanununun Kabulünün Yıl Dönümü Mesajı

Türk Medeni Kanununun Kabulü; gerçek demokrasinin temel kriterlerinden olan kadın-erkek eşitliği ile birlikte, insan hakları ve özgürlükler bakımından çok büyük önem taşımaktadır. Hukuk alanında da devrimlerin yaşandığı Cumhuriyetin erken dönemlerinde, 17 Şubat 1926 tarihinde yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu ile birlikte kadın haklarının yasal güvence altına alınması, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, çağdaşlık yolunda atılmış büyük adımlardır.

Sağlıklı toplumsal hayat için yapılan bu düzenlemelerde büyük emeği bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, Türk Medeni Kanununun 97. yılını kutluyorum.

Ülgür GÖKHAN

16.02.2023 14:27