Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Yardımlar Yola Çıkmaya Devam Ediyor


Yardımlar Yola Çıkmaya Devam Ediyor

Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremden etkilenen çok sayıdaki ilde yaraların sarılması amacı ile Çanakkale'de gösterilen büyük dayanışma ile toplanan ve hazırlanan yardım paketleri yola çıkmaya devam ediyor.

Deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kent genelinden toplanarak Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nde tasniflenerek hazırlanan yardım paketleri, bölgeye gönderilmeye devam ediyor. 8 Şubat 2023 Çarşamba günü gönderilen 5 aracın ardından, 9 Şubat 2023 Perşembe günü 3 tır dolusu yardım malzemesi daha ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Altın Yıllar Yaşam Merkezi önünden yola çıkan araçlar için düzenlenen uğurlamaya Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, belediye çalışanları, gönüllüler ve basın mensupları katıldı.  

“Burada Yüzlerce İnsan Gönüllü Olarak Bu Dayanışmanın Bir Parçası”

Devam eden çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Başkan Vekili Mutluay; “10 ili ve yaklaşık 13 milyon insanı etkileyen bir felaket yaşıyoruz. Çanakkale Belediyesi olarak da ilk andan itibaren hazırlıklarımızı yaparak afet bölgesine yardımda bulunuyoruz. Çanakkale halkıyla, sivil toplum örgütleriyle, bütün bileşenleriyle birlikte dayanışma gücünü örgütlü bir biçimde gösteriyoruz. Burada yüzlerce insan, gönüllü olarak bu dayanışmanın bir parçası olmuştur. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Dün 5 aracımızı Hatay'a gönderdik. Bugün de 3 tane tırı Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine gönderiyoruz. Buradaki çalışmalar, Belediye Başkan Yardımcımız Rebiye Turan Ünüvar koordinasyonunda, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve tüm belediye birimlerinin destekleriyle yürüyor. Bu dayanışmaya el veren, yüreği oradaki insanlarla birlikte çarpan tüm Çanakkale halkına, tüm yurttaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Büyük Bir Gönüllü Ordusu İle Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Deprem bölgesi ile dayanışmak amacı ile sürdürülen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Ünüvar ise; “Bu dayanışmaya el veren tüm Çanakkalelilere çok teşekkür ediyorum. Derneklere, sendikalara, odalara çok teşekkür ediyorum. O kadar güzel bir dayanışma var ki… İnsanlar malzemelerini kategorize ederek üzerlerine yazıyorlar ve bizim merkezimize getiriyorlar. Eğer karışık bir halde gelirse de biz bunları kocaman bir gönüllü ordusuyla Altın Yıllar Yaşam Merkezinde kategorize ediyoruz, tırlara yüklüyoruz ve yönlendirmeler doğrultusunda ihtiyaç olan yerlere gönderiyoruz. Bu sabah çok mutlu oldum. Kumlu'ya ulaşan bir kamyonumuzdaki ekibin yardım eli uzatılan insanlarla birlikte çekilen bir fotoğrafı bizlerle paylaşması, onların bize teşekkür etmeleri ve bütün Çanakkale halkına minnet duygularını iletmeleri gerçekten motivasyonumuzu daha da arttırıyor. Doğru ellere gitmek, bir an önce yardımları ulaştırmak çok önemli oluyor. Gerçekten de Çanakkale halkı bu konuda çok duyarlı. Bugün 3 tane tır Onikişubat merkez ilçesine gidiyor” dedi.

“Yardım Malzemesi Toplamaya Devam Ediyoruz”

Yardım malzemelerinin toplanmaya devam ettiğini ifade eden Ünüvar; “Biz kampanyaya devam ediyoruz. Şu an da battaniye, giysi konusunda oldukça iyi durumdayız. Biraz gıda malzemelerine ve hijyen maddelerine ihtiyacımız artmaya başladı. Eğer vatandaşlarımız bu tür dayanışma örneklerine devam ederlerse çok memnun oluruz. Tespit ettiğimiz kadarıyla battaniye ve giysi konusunda oldukça bir yığılma var ama artık yavaş yavaş mutfaklar kurulmaya başlandığı için gıda takviyesi daha önemli hale geldi. Ve tabi ki çocuklar için bez, giysi, bot, ayakkabı gibi malzemeler de önemli. Ayrıca bundan sonra daha sıfır, kullanılmamış malzemeler gönderirsek çok daha iyi olacak. İlk etapta tabi ki kullanılmış malzemeler de gerekliydi gönderdik ama bundan sonrası için daha yeni, kullanılmamış malzemeler göndermemiz iyi olacaktır. Dün giden tırlarımız da Kumlu, İskenderun ve Samandağ bölgelerine ulaştı. İnşallah bu ekibimiz de sağlık ve sıhhatle ulaşırlar” dedi.

“Bugün Toplam 4 Tırı Deprem Bölgesine Uğurladık”

9 Şubat 2023 Perşembe günü sabah saatlerinde yola çıkan 3 tırın ardından çalışmalarını tüm hızı ile sürdüren gönüllüler tarafından yüklenen bir tır daha deprem bölgesine yardım malzemelerini ulaştırmak üzere yola çıktı.  Araç sürücülerine iyi yolculuklar dileyen Başkan Yardımcısı Ünüvar, yardım malzemesi toplama çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, deprem bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda yardımda bulunmak isteyen vatandaşları özellikle gıda, çocuk bezi ve hijyen ürünleri gibi malzeme bağışında bulunmaya davet etti. Çanakkalelilerin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini de belirten Ünüvar, 8 Şubat tarihinde gönderilen 5 aracın ardından bugün de sabah saatlerinde 3, öğle saatlerinde ise bir tırın daha eklenmesi ile toplamda 4 aracın deprem bölgesine doğru yola çıktığını belirtti.

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

Haberin videosu için TIKLAYINIZ


09.02.2023 17:03