Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı

Kıymetli Hemşerilerim;

Ne acıdır; bilginin, gerçeğin, ışığın aydınlığından korkmak ve ne caniliktir bu korkuyla yöneltilen baskı ve zulüm… İşte yıllardır aydınlarımızı, düşünürlerimizi, bu vatan için görevini layıkıyla icra edenlerimizi özellikle ‘faili meçhul’ bir alçaklığa kurban verişimizin nedeni, bu korku.

Bu ülkenin gerçekten çok kıymetli bir aydını olan, toplumun doğru bilgilendirilmesine, Cumhuriyet değerlerinin yaşatılmasına gönül vermiş, cesur ve ilkeli bir gazetecimiz olan Uğur Mumcu’yu hepinizin bildiği üzere 24 Ocak 1993 tarihinde hain bir pusuda kaybettik. Üzerinden yıllar geçti, üzüntümüz geçmedi. Doğruların, gerçeklerin aydınlatılmasına vesile olan, araştıran, düşünen, yazan aydınların hayatına, insanların düşünce ve ifade özgürlüğüne kast eden zulme öfkemiz dinmedi.

Adalet ve Demokrasi Haftasında bu şiddeti, bu alçaklığı bir kez daha lanetlediğimi ifade ederek, kıymetli gazetecimiz Uğur Mumcu ile 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü iken makam aracında uğradığı alçak bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş olan Gaffar Okkan’ı ölümlerinin yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


23.01.2023 11:11