Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

İhtiyaç Sahibi İlkokul Öğrencilerimiz İçin “Beslenme Saati Projesi” Başlıyor!


İhtiyaç Sahibi İlkokul Öğrencilerimiz İçin “Beslenme Saati Projesi” Başlıyor!

Çanakkale Belediyesi; kent merkezinde eğitim gören ihtiyaç sahibi 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik “Beslenme Saati” uygulamasını başlatıyor.

Öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan proje, 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle başlayacak ve dönem sonu olan 16 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Bu süre boyunca ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz, hazırlanan beslenme çantalarını belirtilen dağıtım noktalarından haftalık olarak temin edebilecek.

Başkan Gökhan, “Çocuklarımızın Mutluluğu Bizler İçin Önemli”

Projeye ilişkin açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; yürüttüğümüz sosyal projelerle her yaştan öğrenciye çeşitli konularda desteklerin verildiğini kaydederek, “Kentimizdeki çocuklarımızın, öğrencilerimizin refahı ve mutluluğu bizler için çok önemli. Ülkemizde gittikçe derinleşen yoksulluk ve yoksunluk en çok da büyüme çağındaki çocuklarımızı etkiliyor. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimleri için kritik öneme sahip pek çok besine erişememe sorunu ülkemizin geleceği için ciddi bir sorun yaratmaktadır. Çocuklarımızın yoksulluk ağına düşmesine göz yumamayız, bugün bu konuda elimizden geleni ve fazlasını yapmazsak, yarın geleceğimiz bizden hesap sorar. Bilindiği gibi uzun yıllardır üniversite öğrencilerine, özel eğitim sınıflarına, Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencilerine özellikle gıda alanında desteğimiz sürerken, şimdi de ilkokul düzeyindeki öğrencilerimiz için yeni bir proje başlatıyoruz. Sömestr tatili sonrasında hayata geçireceğimiz yeni projemiz “Beslenme Saati” ile kentimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi ilkokul kademesindeki öğrencilerimizi, içerisinde temel gıda gereksinimlerini karşılayacak yiyeceklerin bulunduğu beslenme çantaları ile buluşturacağız. Böylelikle çocuklar için ıskalanmaması gereken bu çok kıymetli çağlarda, gelişimlerinin sekteye uğramamasıyla okul başarılarının da artmasına ve akranlar arasında fırsat eşitliğine de hizmet etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Beslenme Çantasında Neler Olacak?

İhtiyaç sahibi 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri için hazırlanan beslenme çantalarında çocuklarımızın temel gıda gereksinimlerini karşılayacak, sandviç ekmeği, süt, hazır kek, fındık, ceviz içi, kuru kayısı, kuru üzüm, tahin-pekmez, bal, tereyağı, üçgen peynir, dilimlenmiş tost-sandviç peyniri bulunacak.

Başvurular 9 Ocak’ta Başlıyor

Çanakkale Belediyesinin yeni projesi olan “Beslenme Saati” için başvurular ise 9 Ocak 2023 Pazartesi günü itibariyle başlıyor. Başvuruda öğrenci belgesi, aile bireylerine ait SGK dökümleri (e-devlet) ile aile bireylerine ait tapu kaydı ve araç sorgulama belgesi (e-devlet) gerekli olup, başvurular Mahalle Muhtarlıkları, Sosyal Yaşam Evleri (Barbaros, Esenler, Troia) ve Belediyemiz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne yapılabilecek.

Dağıtımlar Muhtarlıklar ve Sosyal Yaşam Evlerinden Gerçekleşecek

İhtiyaç sahibi çocuklarımız için hazırlanan beslenme çantalarının her hafta başında Barbaros Mahallesi Muhtarlığı, Fevzipaşa Mahalle Muhtarlığı, Kemalpaşa Mahalle Muhtarlığı, Namık Kemal Mahalle Muhtarlığı, İsmetpaşa Mahalle Muhtarlığı, Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı ve Esenler Mahalle Muhtarlığı ile Barbaros Sosyal Yaşam Evi, Troia Sosyal Yaşam Evi ve Esenler Sosyal Yaşam Evinden dağıtımı gerçekleşecek.

Konuya ilişkin detaylı bilgi almak için 444 17 17 / 1126 numaralı telefondan iletişime geçilebilecek.


05.01.2023 15:31