Eceabat Susamı İçin Coğrafi İşaret Çalışmaları Devam Ediyor

Yerel Kalkınma Birimimiz tarafından yürütülen "Eceabat Susamı Coğrafi İşaret" tescil çalışmaları doğrultusunda, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay ile Yerel Kalkınma Birimi personelleri Eceabat'ta ilgili kurum ve kuruluş temsilci ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Eceabat Susamının coğrafi işaret alabilmesi amacı ile Yerel Kalkınma Birimi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında düzenlenen ziyaretlerde Başkan Yardımcısı Mutluay, Yerel Kalkınma Birimi personelleri ile birlikte Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Eceabat Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yücel Tokgöz , Eceabat İlçe Özel İdare Müdürü Recep Arslan , Kumköy Muhtarı Hasan Sülün, S.S. Lacivertköy Sürdürülebilir Gelecek Ekolojik Yaşam ve Eko Turizm Geliştirme Kooperatifi Alen Gavar ve Suvla Organik Tarım Pazarlama Şirketi Üretim Müdürü Nalan Yıldırım'ın yanı sıra Eceabatlı üreticileri ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Mutluay, ziyaretlerde Eceabat Susamının coğrafi işaret alabilmesi amacı ile sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, Eceabatta yetiştirilen susam ve diğer tarımsal ürünlerin korunması ve üretimin arttırılmasına ilişkin üreticiler ile de  görüş alışverişinde bulundu.

29.12.2022 14:12