Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Yeni Yıl Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Yeni Yıl Mesajı

Kıymetli Hemşerilerim;

Hepimizde acı tatlı farklı izler bırakan, kâh gülümseten, kâh üzen, aramıza katılanlarla zenginleşip, aramızdan ayrılanlarla yalnızlaşan, şarkının da dediği gibi “Gelsin hayat bildiği gibi, gelsin. İşimiz bu, yaşamak” diyerek bir seneyi daha uğurluyoruz.

2022 yılı da çeşitli hastalıkların, savaşların, şiddetin, kaosun, peşimizi bırakmadığı, yaşanan ekonomik sıkıntıların hepimizi bir önceki yıla göre yoksullaştırdığı, çocuğa, kadına, hayvana, doğaya istismarların yakamızı bırakmadığı, doğal afetlerin sarstığı, benzeri nice olaylarla zorlandığımız bir yıl oldu diyebiliriz. Hiç mi güzel şeyler olmadı, elbette olmuştur ancak; olumsuzluklar yoğunlukta olunca, kötü haberler art arda gelince tat tuz kalmıyor maalesef yaşamlarda… Ama ne yapıyoruz? Enseyi karartmıyoruz. Çünkü biliyoruz ki her yeni yıl yeni umut ve yeni heyecan demektir.

Öte yandan kurum olarak kendi özelimizde baktığımızda da Çanakkale Belediyesi olarak, yeni bir hizmet yılını daha geride bırakıyoruz. Teknik çalışmalardan yeni projelere, ulaşımdan sosyal desteklere, kültür sanattan eğitime kadar pek çok alanda kentlilerimize her yıl bir öncekinden daha da iyi hizmet verme önceliğimizi bu sene de sürdürdük. Ayrıca, yeni bir yılı karşılarken bir arada olmak düşüncesiyle; yapımında sona yaklaştığımız Yeşil Yerel Yönetim Binamızın Meydanında 31 Aralık akşamı sizler için bir dizi etkinlik düzenledik. Özel fotoğraf alanlarından çocuklarımız için dilek kutusuna, ayrıca akşam 21.00 itibariyle konser ve müzik performanslarının olacağı bir etkinlik ile tüm kentlilerimizi yeni yılı bir arada karşılamaya davet ediyorum.

Her ne kadar yaşadığımız kötü olayların karamsarlığı üzerimizde olsa da her yeni yıl arifesinde olduğu gibi umutla dolmak istiyoruz. Yeni bir yıla yenilenmiş, tazelenmiş olarak keyifle girmek istiyoruz. Zira bu yıl; binbir zorluk, emek ve mücadele ile kurulan Cumhuriyetimizin de 100. yaşını kutluyor olacağız. Bize Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah ve mücadele arkadaşlarının, yanı sıra yüzünü aydınlığa, uygarlığa, hürriyete dönmüş, kalkınma için büyük mücadele veren genç Türkiye’nin duyarlı vatandaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizin, aradan geçen koca bir yüzyıl sonrasında parlayarak büyümesini, 100. yılda demokrasinin, laikliğin, adaletin ve Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarının gerçek anlamlarını bulabilmesini yürekten diliyorum. Bu doğrultuda; tüm vatandaşlarımızın sağlıkla, refahla, mutlulukla geçireceği, iyi ve güzel anılar biriktirebileceğimiz, savaşlardan, kavgalardan, kötülüklerden uzak yeni bir yıl diliyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun.

Saygılarımla 

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


29.12.2022 10:42