Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi Melis Sena Yılmaz'ı Konuk Etti


Çocuk Kültür Evi Melis Sena Yılmaz'ı Konuk Etti

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukları yazarlar ve farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. “Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbetlerin aralık ayı konuğu çocuk edebiyatının genç kalemlerinden yazar Melis Sena Yılmaz oldu.

Melis Sena Yılmaz’ın Çocuk Kültür Evi için özel olarak gerçekleştirdiği; çocukluğundan, yazma sürecinden bahsettiği ve “Aşağistanbul” kitabıyla ilgili pek çok detaya yer verdiği keyifli sohbet, 16 Aralık 2022 Cuma günü saat 13.00’te Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunuldu. 

Etkinliğin ardından yazarın Günışığı Kitaplığı bünyesinde yayımlanan “Aşağistanbul“ adlı kitabı, Çanakkale Belediyesi tarafından Çocuk Kültür Evi atölye programlarına devam eden çocuklara armağan edildi. 

Melis Sena Yılmaz Kimdir?

Melis Sena Yılmaz, 1997 yılında Bursa’da doğdu. İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans ve yükseklisans eğitimi aldı. Çocuk oyununda senaristlik yaptı, çeşitli platformlarda öyküleri yayımlandı. Öğrencilik yıllarında çalıştığı Karaköy ve Şişhane’den etkilendi. Gerçeküstü bir dünyayı anlattığı ilk çocuk romanı Aşağİstanbul (2022) Beyoğlu’nun sokaklarında yürürken aklına düştü. Melis Sena Yılmaz İstanbul’da yaşıyor; gündüzleri sosyal bilimlerle, geceleri ise edebiyatla insanları anlamaya çalışıyor. (Kaynak: Günışığı Kitaplığı)

Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/cocukkulturevi/

https://www.instagram.com/cocukkulturevi/

https://twitter.com/CocukKulturEvi


Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A  

Telefon: 0 286 217 73 11



16.12.2022 16:47