Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Azerbaycanlı Şehit Askerler Anıtının Temeli Atıldı


Azerbaycanlı Şehit Askerler Anıtının Temeli Atıldı

Çanakkale Savaşlarında şehit olan Azerbaycanlı askerlerin anısına yapılacak anıt için 14 Aralık 2022 Çarşamba günü temel atma töreni düzenlendi.

Tarihi Yarımada'da düzenlenen temel atma törenine Vali İlhami Aktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Belediye Başkan Vekili Süleyman Can Polat, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Mimarlık Yetkilisi Nurlan Yusifov ve davetliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Azerbaycan Milli Marşının okunması ile başlayan tören, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından günün anısına Vali Aktaş, Büyükelçi Memmedov ve Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir'in imzası ile dileklerin yazıldığı mektup krom kapsüle konarak, anıtta hazırlanan bölüme bırakıldı. Tören, protokol üyelerinin anıta ilk harcı atmaları ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. 


14.12.2022 15:58