Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı

Dünya üzerinde kadınların eşitlik mücadelesiyle simgeleşen 5 Aralık Kadın Hakları Günü; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkına sahip olmalarının önünü açması ile birlikte ülkemizde daha anlamlı hale gelmiştir. Üstelik de pek çok Avrupa ülkesinden önce tanınan bu hak ile birlikte ülkemiz bu konuda öncü de olmuştur.

Kadınlarımızın eşitliği, hak ve özgürlükleri adına atılmış bu kıymetli adım için Ulu Önderimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anarken; hayatın her alanında var olmalarını, hayatı birlikte paylaşmayı çok önemsediğimiz kadınlarımızla, eşit ve adil bir şekilde yan yana, omuz omuza yürüyüşümüzün daim olmasını temenni ederek 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN