Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

“Çök Kapan Tutun Tatbikatı” Çanakkale'de de Gerçekleştirildi


“Çök Kapan Tutun Tatbikatı” Çanakkale'de de Gerçekleştirildi

12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü nedeni ile ülke geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde saat 18.57'de eş zamanlı olarak düzenlenen "çök kapan tutun" tatbikatı Çanakkale’de de gerçekleştirildi.

Deprem konusunda farkındalık yaratmak ve topluma deprem bilincini aşılamak amacı ile düzenlenen tatbikata, kent protokolü de Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı’nda katıldı. Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı’nda düzenlenen tatbikata, Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş, AFAD Müdürü İbrahim Tarı, il müdürleri, AFAD Ekipleri, Kızılay personeli, Çanakkale Özel İdare ÇÖZAK ekibi, AKUT ekipleri, kamu kurum ve kuruluş personelleri, emniyet ve jandarma personelleri ve STK temsilcileri katıldı.

Tatbikat öncesinde AFAD ekipleri, Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikat hakkında bilgilendirmede bulundu. Saat 18:57’de tüm ülkede vatandaşların cep telefonlarına gönderilen "Hayati Uyarı Bildirimi" ile birlikte çök-kapan-tutun pozisyonu alındı.

Başarı ile tamamlanan tatbikatın ardından Düzce depremi ve ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlerde hayatını kaybedenler için dua edildi. Tatbikat programı, Kızılay ekiplerinin çorba ikramının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Belediye Personelleri de Tatbikata Katıldı

Düzce Depremi'nin yıl dönümü nedeni ile düzenlenen deprem tatbikatına Çanakkale Belediyesi personelleri de katılım gösterdi. 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saatlerin 18:57’yi göstermesi ile birlikte nöbetçi personeller de görev yerlerinde depremde hayati önemi olan “çök kapan tutun” pozisyonunu aldı.


14.11.2022 14:21