Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Büyük Bir Minnet, Sonsuz Bir Özlemle Anıyoruz…


Büyük Bir Minnet, Sonsuz Bir Özlemle Anıyoruz…

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de düzenlenen bir dizi program ile anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. Yıldönümü anma programı kapsamında protokol ve kentliler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninde bir araya geldi. Törene Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve kentliler katıldı.

Buradaki törende ilk olarak Atatürk Anıtına çelenkler sunulurken, saatler 09.05'i gösterdiğinde Çanakkale'de hayat durdu. Siren sesi ile birlikte Ulu Önder için iki dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, tören İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Başkan Gökhan törenin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programları kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen yiyecek ikramına katıldı.

Belediye Personelinden Saygı Duruşu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk için Çanakkale Belediyesi ana hizmet binası ve ek binasında da anma programı düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanları saat 09.05'te Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

 Ulu Önder İçin Anma Programı Düzenlendi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. Yıldönümünde ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde de bir anma programı düzenlendi. Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yanı sıra sivil ve askeri protokol üyeleri ile öğrenciler ve çok sayıda kentli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisi gerçekleştirildi.  



10.11.2022 14:30