Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi'nde Film Günleri Başlıyor


Çocuk Kültür Evi'nde Film Günleri Başlıyor

Çocukları farklı disiplinlerden atölye programları ve etkinliklerle bir araya getiren Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi pandemi nedeniyle ara verdiği Film Günleri etkinliğine Kasım ayı itibariyle tekrar başlıyor.

2016 yılının Kasım ayından bu yana yürütülen Film Günleri etkinliği kapsamında her hafta çocuklarla birlikte film izlenip ardından bu filmin karakterlerinin, hikaye ve olay örgüsünün, müziğinin incelendiği bir film okuma atölyesi gerçekleştiriliyor. Çocukları filmi izleyen kişi olma konumundan çıkararak, filmi analiz edebilen, yorumlayan, filmin alt metninde yer alan detayları görebilen etken bir konuma geçmeleri yönünde destekleyen Film Günleri etkinliği aynı zamanda çocukların soru sorma, sorgulama, eleştirel düşünebilme ve empati kurabilme becerilerinin de gelişmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Çocuk Kültür Evi’nin yeni dönem programı kapsamında her hafta cuma günü 15.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik, kentteki 8 yaş ve üstü tüm çocukların katılımına açık olarak ve ücretsiz yürütülüyor. Çocuk Kültür Evi koordinatörü Evren Aldoğan kolaylaştırıcılığında yürütülecek olan ve 4 Kasım Cuma günü ünlü yönetmen Hayao Miyazaki’nin en neşeli, en samimi ve en sevilen filmlerinden biri olan "Komşum Totoro" ile başlayacak olan etkinlik tüm çocukları filmlerin büyülü dünyasında keyifli bir yolculuğa davet ediyor. 

Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/cocukkulturevi/

https://www.instagram.com/cocukkulturevi/

https://twitter.com/CocukKulturEvi




03.11.2022 15:02