Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Konser İçin Çanakkale Geliyor


Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Konser İçin Çanakkale Geliyor

Çanakkale Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında; İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Mezunu Ardahan Belediye Başkanı Faruk DEMİR, Çanakkalelilerle buluşacak. 

27 Ekim 2022 Perşembe günü Hoşgörü Parkı’nda gerçekleştirilecek konser, saat 20.00’de başlayacak. Konsere katılmak isteyen kentliler için saat 18.30’da Cumhuriyet Meydanı ve Barbaros Mahalle Muhtarlığı önünden araç kaldırılarak Hoşgörü Parkı’na ulaşım sağlanacak.


Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir hakkında:

Demir, 1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başlamıştır. 1999 yılına süren TRT günlerinde; Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yapmıştır. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı. Sanatçı, Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B'nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmıştır.

MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Faruk Demir, söz yazarlığı ve beste çalışmalarının yanı sıra Anadolu'nun çeşitli yörelerinden derlediği geleneksel türküleri kültürümüze kazandırmaya devam ettirmektedir. Sözleri Aşık Mahzuni Şerif'e ait olan M. Kemal Atatürk'e yazılan "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" adında türküyü tekrar hayat kazandırmıştır.



25.10.2022 12:06