KBRN Tatbikatı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığının 2022 yılını “Tatbikat Yılı” olarak ilan etmesi nedeni ile 12 Mayıs 2022 Perşembe günü “Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN)Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Kepez'de bulunan Frozco Soğuk Hava Tesisi'nde düzenlenen tatbikata, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısım. İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jnd. Kıdemli Albay Sayın Sadi Akman, AFAD Müdürü İbrahim Tarı ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılım gösterdi. Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, AFAD Ekipleri, UMKE, Kızılay personeli ve AKUT ekiplerinin katıldığı tatbikat, hazırlanan senaryo doğrultusunda başarı ile gerçekleştirildi.

Tatbikatın ardından protokol üyeleri, tatbikata katılan ekipler ile hatıra fotoğrafı çekildi.

07.10.2022 12:59