Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Karadenizliler Sonbahar Etkinliğinde Buluştu


Karadenizliler Sonbahar Etkinliğinde Buluştu

Çanakkale Belediyesi'nin destekleri ile Çanakkale Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen Sonbahar Şenliği, 10 Eylül 2022 Cumartesi günü Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirildi. 

Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Çanakkale Eski Valisi Süleyman Kamçı, Çanakkale Karadenizliler Derneği Başkanı Turgay Kılıç, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda kentli katıldı. 

Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Karadenizliler derneği gerçekten bu kentte çok önemli faaliyetler yapan ve kente çok önemli katkılarda bulunan bir dernek. Uzun yıllardan bu yana hep birlikteyiz. Çanakkale çok önemli bir kent. Aynı zamanda kozmopolit bir kent. Aslına bakarsanız burada Türkiye'nin birçok yöresinden gelen insanlar var. Bununla birlikte çok çeşitli dernek grupları var. Bunlar bu kentin zenginliğini yaratıyor. Yani biz o insanların kültürlerini yaşamasını istiyoruz. İnsanlar kültürlerini yaşarlarsa huzur olur, barış olur ve birlikte yaşama sevinci olur. Dolayısıyla Karadenizlilerin bu noktadaki çabaları bu bizim için çok önemli ve bu kentte barış ile özgürlük içerisinde yaşamanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Onun için ben bütün bu girişimlere, hemşeri derneklerine çok önem veriyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, ÇAFAD halk oyunları gösterisi ve konserler ile gece boyunca devam ederken, Başkan Gökhan da etkinliğe katılanlar ile horon oynayarak, kentlilerin eğlencesine eşlik etti. 


12.09.2022 17:18