Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Tarım Fuarı Kapılarını Açtı


Çanakkale Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Bu yıl 5.'si düzenlenen Çanakkale Tarım Fuarı, 7 Eylül Çarşamba günü Kepez'de düzenlenen açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Kepez Belediyesi Şehit Kıvanç Kaşıkçı Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen açılış programına Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, davetliler, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte söz alan Belediye Başkan Vekili Mutluay, fuarın başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak; “Yaşadığımız bölge, coğrafya adeta bir yeryüzü cenneti. Yüzlerce bitkinin tarımının yapıldığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Hayvansal üretim açısından da büyük bir üretime sahibiz. Yalnızca miktar olarak değil, kalite olarak da dünyanın en iyi hayvansal ürünlerini üretiyoruz. Tabi son yıllarda uygulanan tarım politikaları ile tarımsal üretimlerdeki girdilerin artması ve pazardaki fiyat istikrarsızlığı, tarımsal üretimde büyük kayıplara ve gerilemelere neden oluyor” dedi. 

Pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha  anlaşıldığını ifade eden Mutluay; “Bu salgın hastalık dönemi tarımın ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Pandemi döneminin başlaması ile birlikte hiçbirimiz elektronik eşya satan mağazalara koşmadık. İnsanlar marketlere akın etti ve rafları boşalttı. Tarımsal üretim için dünya kaynakları gerçekten azalıyor. Toprak ve su kaynakları küresel ısınma nedeni ile ciddi oranda tehlike altına giriyor. Ama biz yine de şanslıyız. Gerçekten 7 bölgede her mevsimi ayrı ayrı yaşayan bir ülkede yaşıyoruz. Bu potansiyelimizi değerlendirmek zorundayız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yaptıkları başarılı tarımsal üretimle öne çıkan üreticilere başarı sertifikası ve hediye takdiminde bulunuldu. Açılış töreni, katılımcıların fuar alanındaki stantları gezmeleri ile sona erdi. 

5. Çanakkale Tarım Fuarı'nda Çanakkale Belediyesi de ürettiği yerel tarımsal üretimlerle yerini aldı. Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı tarafından üretilen yerel ve atalık tohumlar ile S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile S.S. Çanakkale Troida Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin ürünleri Çanakkale Belediyesi standında fuar katılımcılarına sunuldu.  


08.09.2022 14:29