Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Ünüvar Muhtarlar İle Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde Bir Araya Geldi


Ünüvar Muhtarlar İle Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde Bir Araya Geldi

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde muhtarlar ile bir araya geldi.

Sokakta yaşayan can dostlara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Çanakkale Belediyesi, sokak hayvanlarının sorunlarına daha hızlı müdahalede bulunmak ve bu konuda yeni çözümler geliştirmek amacı ile çalışmalarına devam ediyor. Kenti birlikte paylaştığımız can dostların sorunlarının çözümüne yönelik düzenlenen toplantı kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale merkez ve mücavir alan muhtarları ile toplantı düzenledi.

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi personellerinin yanı sıra İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Özgür Yaman’ın da katılımı ile gerçekleşen toplantıda sokakta yaşayan can dostların sorunları masaya yatırılırken, sorunların çözümlerine ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu. Karşılıklı sohbet ortamında geçen toplantıda Ünüvar, sokak hayvanlarına yönelik muhtarlardan gelen talepleri de dinledi.

Toplantıda ayrıca saldırgan sokak hayvanları ile ilgili sorunlar, zoonoz hastalıklarla mücadele, köylerden merkeze getirilen ve özellikle Güzelyalı gibi sahil bölgelerinde yazın sahiplenilen, kışın ise sokağa terk edilen can dostların sorunları da görüşüldü. Ayrıca, sokak hayvanları konusunda belediyelerin ve diğer kurumların sorumlulukları hakkında bilgi verildi.


05.09.2022 16:18