Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşku İle Kutlandı


30 Ağustos Zafer Bayramı Coşku İle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıldönümü, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de bir dizi tören ve etkinlikle coşku ile kutlandı.

Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma törenine Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere kent protokolü, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan ve kentliler katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulduğu törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleşti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından, Valilik makamında Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tebrikleri kabul ederek il protokolünün Zafer Bayramını kutladı. Valilikte düzenlenen programın ardından Kordonboyunda geçit törenine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiirler ve konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.  Ardından kentlilerin büyük coşku ile karşıladığı geçit töreni ile Kordonboyundaki program son buldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki ulusal kurtuluş mücadelemizin büyük bir zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos'un 100. Yılı nedeni ile düzenlenen etkinlik programı kapsamında Subay Ordu Evi'nde Kabul Töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Valiliğince düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, sivil ve askeri protokol üyeleri, STK temsilcileri ile davetliler katıldı. Sohbet ortamında geçen program akşam boyunca devam etti.  



31.08.2022 14:22