Şehir İçi Toplu Taşıma Araçları ve Ticari Taksiler Denetlendi

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı denetim ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri ortaklığında gerçekleştirilen çalışma kapsamında, kentte hizmet veren şehir içi toplu taşıma araçları ile ticari taksilere yönelik denetim gerçekleştirildi.

2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planında yer alan 31.2.1 ve 31.2.2 performans göstergesi 2022 hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik ve ulaşımın kesintisiz , sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi , toplu taşıma araçlarının karışmış oldukları trafik kazalarının önlenmesi , yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin trafik kurallarına uygun olarak yürütülmesi amacıyla 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen denetime, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü denetim ekipleri, Zabıta ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri katıldı.

Şehir içi toplun taşıma araçları ve ticari taksilere yönelik düzenlenen denetim kapsamında sürücülerin yeterli sürücü belgesi başta olmak üzere, ilgili UKOME/Belediyelerce zorunlu kılınmış olması halinde SRC ve psikoteknik değerlendirme raporlarının olup olmadığı, Araçların servis freni, lastikleri ve ışık donanımı başta olmak üzere teknik şartlara uygunluğu ile tescil plakası ve ayırım işaretleri bakımından yeterli olup olmadığı, yapılan taşımaya uygun yetki / izin belgesi bulunup bulunmadığı, geçerli sigorta ve fenni muayenelerinin olup olmadığı, fazla yolcu taşınıp taşımadığı, güzergah ve indirme / bindirme kurallarına uygun hareket edilip edilmediği hususları başta olmak üzere, trafik güvenliğine ilişkin hususlar denetlendi.

Kentlilerin güvenli ve huzurlu ulaşım imkanından faydalanması amacıyla Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler, rutin olarak devam edecek.

22.08.2022 15:38