Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Troia Festivali Etkinlikleri 4. Gününde de Devam Etti


Troia Festivali Etkinlikleri 4. Gününde de Devam Etti

Çanakkale'nin geleneksel kültür ve sanat etkinliği olan Uluslararası Troia Festivali, dördüncü gününde de birbirinden eğlenceli aktivite ve etkinlileri kentliler ile buluşturdu.  

 59. Uluslararası Troia Festivali programı kapsamında düzenlenen sergiler, atölye çalışmaları, konserler, tiyatrolar ve daha pek çok etkinliğin kentliler ile buluşturulduğu festivalin dördüncü gününde de Halk Bahçesi'nde çocuklar için birbirinden eğlenceli oyunlar ve etkinlikler gerçekleştirildi. Halk Bahçesi'ndeki eğlenceli aktiteler ve çeşitli oyunlar ile çocuklar, keyifli zaman geçirdi. Halk Bahçesi'nde düzenlenen etkinliklerin yanında ayrıca yerel emekler etkinlikleri, Çanakkale Seramik Atölyeleri performans ve ürün tanıtımları kentlilerden yoğun ilgi görürdü.  

Festivali programı doğrultusunda Halk Bahçesi'nde düzenlenen söyleşi etkinliği kapsamında Yazar Duru Oğuz'un konuşmacı olarak katıldığı, “Bir Masal Perisi” söyleşisi gerçekleştirildi. Süreyya Oğuz'un moderatörlüğünde kentliler ile buluşan Yazar Oğuz, kitapları hakkında merak edilenleri katılımcılar ile paylaştı. 

Festival programı kapsamında düzenlenen tiyatro etkinlikleri usta oyuncular Altan Erkekli ve Veysel Diker'in sahnelediği “Şifa Niyetine” oyunu ile devam etti. Altan Erkekli ve Veysel Diker'in yaşanmış hikâyelerini anlattığı ve Veysel Diker'in babasından duyduğu türküleri seslendirdiği oyun kentlilerden büyük beğeni aldı. 

Kentin pek çok noktasında gerçekleştirilen etkinlikler ile devam eden Festival'in 4. gününde Özgürlük Parkı, Deniz Müzesi ve Barış Kordonu'nda düzenlenen konserler de devam etti. Özgürlük Parkı'nda düzenlenen konserler kapsamında sahne alan müzisyen Hande Mehan'ın seslendirdiği şarkılara kentliler de hep bir ağızdan eşlik etti.

 Festival kapsamında Deniz Müzesi'nde gerçekleştirilen konserde ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Korosu, Çanakkaleliler ile buluştu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan'ın da katılım gösterdiği etkinlikte Senfoni Korosu'nun seslendirdiği ezgiler, Deniz Müzesi'nin tarihi atmosferinde kentlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Gece sonunda koro üyelerine gösterdikleri performans nedeni ile teşekkür eden Başkan Gökhan, çiçek takdiminde bulundu. 

Barış Kordonu'nda festival kapsamında gerçekleştirilen konserde ise Çanakkale'nin sevilen grupları Nox ve Sarpedon sahne aldı. Kentlilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Nox ve Sarpedon'un seslendirdiği şarkılar, kentlilerin festival coşkusuna eşlik etti. 

Kentin farklı noktalarında birbirinden farklı etkinlikler ile kentlilere keyifli zaman geçirme fırsatı sunan festival programı doğrultusunda gerçekleştirilen spor etkinlikleri, dördüncü günde de renkli görüntülerle devam etti. Basketboldan plaj voleyboluna, darttan yoga ve nefes egzersizlerine kadar pek çok dalda spor aktivitesi kentliler ile buluştu. 



15.08.2022 14:51