Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

59. Uluslararası Troia Festivali Renkli Etkinliklerle Başladı


59. Uluslararası Troia Festivali Renkli Etkinliklerle Başladı

Çanakkale'nin sosyal ve kültürel yaşamına uzun yıllardan bu yana renk katan Uluslararası Troia Festivali, bu sene 59. Kez birbirinden renkli etkinlikler ile kentlilerle buluştu.

Çanakkale Belediyesi tarafından 9-13 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 59. Uluslararası Troia Festivali'nin ilk gününde Halk Bahçesi'nde birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Kentlilerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikler kapsamında; Yerel Emekler Etkinlikleri, Seramik Atölyeleri Performans ve Ürün Tanıtımları, Çanakkale Sanatçıları El Sanatları ve Ürünleri Stantları, Çocuk Aktiviteleri ve Şişme Oyuncaklar, Sihirli balon gösterimi, maskot bando ve animasyon programları gibi çeşitli etkinlikler kentliler ve çocuklarla buluştu.

Öte yandan, Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen “Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet” etkinliği de büyük ilgi gördü. Saat 20.00'de Golf Aile Çay Bahçesi önünden başlayan etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay da katılarak, Troia Festivali Bisiklet Turu katılımcılarıyla bir araya geldi. Golf Çay Bahçesi önünden başlayan bisiklet turu, kent turunun ardından Troya Atı önünde sonlandı. Etkinliğin sonunda ise plaket takdim töreni gerçekleştirildi.

Festivalin birinci gününde Halk Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikler kapsamında ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” söyleşisi ile Çanakkaleliler ile buluştu. Gazeteci Özlem Gürses'in moderatörlüğünü yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Gökhan, barışın ve özgürlüklerin kenti Çanakkale'de Erkek ve Erdem ile Gürses'i böyle bir etkinlikte ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, etkinliğe yoğun ilgi gösteren kentlilere de teşekkürlerini iletti. Ardından Erkek ve Erdem, güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak katılımcıların sorularını yanıtladı.

59. Uluslararası Troia Festivalinin ilk gün konserleri kapsamında ise Özgürlük Parkı'nda Mary Jane, Deniz Müzesi'nde Selen Beytekin, Barış Kordonu'nda ise Yörem Müzik Grubu kentlilerle buluştu.

Çanakkale Boğazı'nın eşsiz manzarasında sahne lan Mary Jane müzik grubu, birbirinden güzel şarkıları kentliler için seslendirdi. Müzik dolu bir gecede Mary Jane gurubunun seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden kentliler keyifli bir gece yaşadı. Gece sonunda sergiledikleri başarılı performans nedeni ile grup üyelerine teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale seramiği takdim etti. 

Festival kapsamında Çanakkale Deniz Müzesi'nde düzenlenen konser etkinlikte ise Selen Beytekin sahne aldı. Caz müziğinin sevilen sanatçısı Beytekin, seslendirdiği şarkılar ile kentlilere müzik dolu bir gece yaşattı. Konser sonunda başarılı performansı nedeni ile Beytekin'e teşekkürlerini ileten Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Çanakkale seramiği takdiminde bulundu.

Festivalin ilk gününde düzenlenen konser etkinlikleri kapsamında Barış Kordonu'nda ise Çanakkale'nin sevilen müzisyenlerinden oluşan Yörem Müzik Grubu kentliler ile buluştu. Çaldıkları hareketli şarkılar ile kentlileri coşturan grup, keyifli bir yaz gecesi yaşattı.  

59. Uluslararası Troia Festivali kapsamında düzenlenen spor etkinliklerinde ise Çağlar Kaynak Basketbol Sahası'nda 3x3 Basketbol turnuvası start aldı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan turnuva, kentlilerden yoğun ilgi gördü. 


https://www.youtube.com/watch?v=t2Bi8Ntht5U



11.08.2022 09:39