Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Tübitak Yaz Bilim Kampı Başlıyor


Tübitak Yaz Bilim Kampı Başlıyor


Çanakkale Belediyesi'nin de destek verdiği TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı (Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk) 01 Ağustos 2022 Pazartesi günü itibariyle başlıyor.
01-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında 2 ayrı dönemden oluşacak Yaz Bilim Kampı'na Çanakkale'de öğrenim gören başarılı öğrencilerin yanı sıra, şehit ve gazi çocukları, 2020 yılında İzmir depreminde birinci derece etkilenen çocuklar ve Darüşşafaka Eğitim Kurumu'nda öğrenim gören öğrenciler ile katılımı planlandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları tarafından yürütülecek program etkinlikleri, 7'şer günlük programlarla iki dönem olarak Çanakkale'de gerçekleştirilecek. Kamp boyunca ise, 7. sınıfa geçmiş katılımcı öğrencilerin fen ve sosyal bilimler alanlarına yönelik; popüler bilimle tanışmaları, yaşamla içi çeliğini tanımaları, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu gerçeği ile bilimsel farkındalıklarının sağlanması hedefleniyor.
Yürütücülüğünü ÇOMÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır'ın gerçekleştirdiği Yaz Bilim Kampında kamp etkinlikleri ana merkezi Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi olup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Anafartalar Yerleşkeleri ile Çanakkale ilinin tarihsel, doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamları eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışılacak. Bu anlamda derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları birer eğitim ortamı olacak. Kamp boyunca gözleme, sorgulamaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulacak. 


28.07.2022 16:14