Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Saraycık, Işıklar ve Kurşunlu Köylerinin Atıksuları Çanakkale Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde Arıtılacak…



Çevreye olan hassasiyetin daha da önem kazandığı günümüz şartlarında geleceğe bırakacağımız en önemli miras şüphesiz ki temiz ve yaşanılabilir bir çevredir.

Bu nedenle Çanakkale merkez ilçe ve çevresinin hava, toprak, su gibi yaşamsal varlıklarının havza bazında korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çözümler üretilmeye devam edilmektedir.

Bu kapsamda Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale İl Özel İdaresi arasında “Saraycık, Kurşunlu ve Işıklar Köyü'nün (Dörtyol Mahallesi dahil) ürettiği evsel atık suların bertarafının sağlanması amacıyla 2021 yılı sonunda bir protokol imzalamıştı.

Çanakkale Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol kapsamında; Çanakkale İl Özel İdaresinin görev yetki ve sorumluluğunda bulunan Saraycık, Kurşunlu ve Işıklar Köyü'nün (Dörtyol Mahallesi dahil) ürettiği evsel atık suları Çanakkale Belediyesine ait Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine getirecek olan Terfi istasyonu montajları ve  altyapı imalat çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Projenin tamamlanması ile birlikte bu köylerde oluşan atıksu, arıtma tesisimizde arıtılacaktır.


26.07.2022 16:31