Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Lozan Antlaşmasının 99. Yıldönümü Mesajı

24 Temmuz 1923, Kurtuluş Mücadelemizin zaferle taçlandığı, ulusal sınırlarımızın kabul edildiği, bağımsızlık ve egemenliğimizin dünyaca tanındığı gündür. Bu önemli tarihte Lozan Antlaşması imzalanmış, cephede bize karşı olan devletler masada varlığımızı ve bağımsızlığımızı tanımıştır. İşte tam da bu bağlamda Lozan, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün söylediği “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözünün en önemli teminatlarından birisi haline gelmiştir.

Tüm bu hislerimle, bağımsızlık ve egemenliğimizin vazgeçilmezimiz olduğunu tekrar belirtmek istiyor; başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Lozan kahramanlarımızdan 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ’yü ve bu yolda emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum.

Lozan Antlaşmasının 99. yıldönümü kutlu olsun.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN