Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kamuoyu Bilgilendirme


Kamuoyu Bilgilendirme


05.07.2022 tarihli Takvim Gazetesi'nde yer alan “CHP'li Çanakkale Belediyesi'nden ünlü heykeltıraşı utandıran ayıp” başlıklı haber ve yine 05.07.2022 tarihli Sabah Gazetesi'nde yer alan “CHP'li Çanakkale Belediyesi'nden ünlü heykeltıraşı utandıran ayıp” başlıklı haberlere ilişkin yanıtımızdır.

Çanakkale Belediyesi 2008 yılından itibaren sivil insiyatif platformundan oluşan “Çanakkale Bienali Sivil İnsiyatifi ve sonrasında CABININ – Çanakkale Bienali İnsiyatifi olarak yollarına devam eden küratör ve ekibi ve sanatçılarına gerçekleştirmek istedikleri toplumsal sanat faaliyetlerinde iyi niyet ve güvenle destek olmuştur. Aynı şekilde Çanakkale Valiliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenmiş, logolarıyla yer almıştır. 

Yunanistan doğumlu, İngiltere'de yaşayan sanatçı Kalliopi Lemos'un küresel bir olgu olan “mültecilik” konusu ile ele aldığı entelasyon çalışması “tekne”;  Bienal İnsiyatifinin önerisi ve başarılı girişimleriyle Bienal sergileri içerisinde yer almış ve Çanakkale Belediyesi tarafından da demir konstrüksiyon ve camekanla korunması sağlanmış ve yine belediye tarafından Sarıçay kenarına sergilenmesi için yerleştirilmiştir. Destekçi olan belediye yönetimi, eserler üzerinde hiçbir zaman hak iddia etmemiş ve sanatçılarla arasında eserlerin kullanım hakkı vb. içeriklerde herhangi bir sözleşme / protokol imzalamamıştır. Bu tür işlemler ve çalışmalar Bienal İnsiyatifinin haklarıdır ve onlar da bugüne kadar ilgili esere son derece özenli davranmış ve korumuştur. Konunun ilgilisi sanatçı ile görüşüldüğü takdirde kendisinin de beyanı alınabilecektir. 

Haberin hangi doğru kaynağa, neye dayandırıldığı ve ne amaçla yapıldığı bizim için de merak konusudur. Toplumsal fayda doğrultusunda araştırmacı, doğru kaynak, bilinçli ve bilgiye sahip haber önemlidir. 

Nezdimize yöneltilen anlamsız ve alt yapısı olmayan haber karşısında tüm kentlilerimizin ve ülkenin tarihsel döngüsünde dönüm noktası olan kentimizin bu şekilde karalanmasını esefle kınıyoruz.

Saygılarımızı sunarız.


ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI






06.07.2022 15:26