Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan, Bursa Erkek Lisesi Öğrencileri İle Buluştu


Başkan Gökhan, Bursa Erkek Lisesi Öğrencileri İle Buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Gezisi nedeni ile kente gelen Bursa Erkek Lisesi 11.sınıf öğrencileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. 

Dört Mevsim Suit Otel'de 16 Haziran 2022 Perşembe günü düzenlenen buluşmada Başkan Gökhan, Bursa Erkek Lisesi 11.sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya gelerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrenci ve öğretmenleri Çanakkale'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökhan; “İsminiz her ne kadar Erkek Lisesi olsa da, daha çok kız öğrenciniz olduğunu görüyorum. Bunu da çok sevindirici buluyorum. Kızlarımızın okuması çok önemli bir durum. Tabi her zaman en çalışkanlarımız da kadınlarımız. Bununla da iftihar ediyorum. Tabi bu tespiti yapan ben değilim. Bu tespiti yapan, Mustafa Kemal Atatürk'tür” dedi. 

“Hepimiz Onlara Borçluyuz” 

Çanakkale'ye ülkelerini savunmak için Bursa Erkek Lisesi'nden de öğrenciler geldiğini hatırlatan Başkan Gökhan; “Şu anda karşıda sizin okulunuzdan buraya ülkesini savunmak için gelen ağabeyleriniz yatıyor. Onlar buraya sizilerin yaşlarında vatanını savunmak için gelerek, şehit oldular. Biz o şehitlerin borcunu ödemek zorundayız. Yani onlar boşu boşuna şehit olmadılar. Vatan topraklarını korumak ve işgal edilmesini engellemek için şehit oldular. Tabi bir de bizim bu topraklarda kardeşçe huzur içerisinde yaşayabilmemiz için canlarını verdiler. Daha güçlü olalım, bir olalım, ileri medeniyetlerin seviyesinin de üstüne çıkalım diye şehit oldular. Yoksa onlar da Fransız'a, İngilizlere teslim olabilirlerdi. Ama onlar kaçmadılar, başka ülkelere sığınmadılar. O günkü olanaksız şartlarda mücadele ettiler. Bu nedenle hepimizin onlara borcu var” dedi. 

“Sizler, Atatürk'ün Gençlerisiniz”

Kız öğrencilerin başarılı olmasının ülkenin geleceği için de çok büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Özellikle kızlarımızın başarılı çalışmaları beni çok mutlu ediyor. Lise veya üniversitelerin mezuniyet törenlerine bakıyorum, birinciler genellikle hep kızlardan çıkıyor. Bu çok önemli. Yarın iş hayatınızda da mücadeleyi bırakmayacaksınız ve varlığınızı ispat edeceksiniz. Sizler, Atatürk'ün gençlerisiniz. Tarihinizi iyi öğrenmelisiniz. Tarihi, televizyonlardan değil, okuyarak ve araştırarak öğrenmelisiniz. Çünkü bizim tarihimiz çok güçlü bir tarihtir” dedi. 

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından keyifli bir sohbet ortamında devam eden program, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.


16.06.2022 15:10