Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Karina'da Çevre Günü Etkinliği


Karina'da Çevre Günü Etkinliği

Çanakkale Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası kutlamaları kapsamında, Karina Deniz Kültürü Merkezi'nde bir dizi etkinlik düzenlendi. 

Çevre sorunlarına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacı ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası kapsamında Çanakkale Belediyesi ve Katı Atık Yönetim Birliği iş birliğinde 6 Haziran 2022 Pazartesi günü Karina Deniz Kültürü Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere; Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Turan Ünüvar, M. İrfan Mutluay ve Handan Özyayla'nın yanı sıra çok sayıda çocuk da aileleri ile birlikte katıldı. 

Karina Deniz Kültürü Merkezinde etkinlik kapsamında düzenlenen birbirinden eğlenceli aktivitelere katılan minik kentliler, keyifli bir gün geçirdi. Ambalaj küçültme, taş boyama, fide dikimi, izcilik, survivor parkuru gibi hem eğlenip hem öğrenebileceği etkinliklerde keyifli vakit geçiren minik öğrenciler, aynı zamanda barınaktan gelen minik can dostlar ile de buluştu.

Etkinlik kapsamında ayrıca; atık pil, bitkisel atık yağ ve atık elektrikli ve elektronik eşyaların ayrı toplanması yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi. İl bazında 1 Ekim 2021 tarihinde başlayan "Ödüllü Atıl Pil Toplama Kampanyası" sonucunda; birinciliği Çanakkale Ömer Mart Ortaokulu elde ederken, ikinci Çanakkale Turgut Reis Ortaokulu, üçüncü Çanakkale Cevatpaşa Ortaokulu ve dördüncü Çanakkale Özel İstek 1915 okulu oldu. 

Çanakkale sınırları bazında okulların açılmasıyla birlikte 19 Kasım 2021 tarihinde başlayarak 9 Mayıs 2022 tarihinde sonlanan "Atık Elektrikli ve Elektronik eşyaların ( AEEE ) ayrı toplanması yarışmasında ise; birinci Çanakkale Ömer Mart Ortaokulu, ikinci Çanakkale Ali Ağaoğlu Anaokulu olurken, üçüncü ise Çanakkale İsmail Kaymak Koleji oldu. 


06.06.2022 17:25