Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Türk Denizci Sadun Boro Anıldı


Türk Denizci Sadun Boro Anıldı

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği ile Çanakkale Kent Konseyi işbirliğinde deniz temizliği ve Türk Denizcisi Sadun Boro’yu anma programı düzenlendi. 

Çanakkale Belediyesi Yat Limanı’nda 5 Haziran 2022 Pazar günü düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte ile kentliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin yapılan açılış konuşmasının ardından söz alan Başkan Yardımcısı Mutluay, Çanakkale Belediyesi’nin çevre dostu yatırımlarını anlatırken, Çanakkale’nin doğasına, suyuna ve toprağına sahip çıkmak için çevre dostu yatırımların daha da arttırılması amacı ile çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Etkinlik, halk oyunları gösterisinin ardından Türk Denizcisi Sadun Boro için okunan dualar ile sona erdi. Etkinlik sırasında Yat Limanı’nda denize dalan dalgıçlar da deniz temizliği yaparak, denizden topladıkları atıkları sergiledi.


06.06.2022 15:16