Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

ÇOMÜ'de Çanakkale'nin Yaşayan İnsan Hazineleri Etkinliği


ÇOMÜ'de Çanakkale'nin Yaşayan İnsan Hazineleri Etkinliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 30. yıl etkinlikleri kapsamında  düzenlenen "Yaşayan İnsan Hazineleri" programı 24 Mayıs 2022 Salı günü Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Müzecilik ve Kültürel Miras Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirilen seramik ustası İsmail Bütün'ün hayatı ve çalışmalarının ele alındığı programa; Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Rektör Vekili Prof. Dr. Pelin Kanten, Seramik Ustası İsmail Bütün ile eşi Hanife Bütün, Çanakkale Belediye ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan programda söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, geleneksel Çanakkale seramiği ustası İsmail Bütün'ün kentin kültürel yaşamına büyük katkılar sunduğunu ifade ederek, Çanakkale'ye verdiği katkılar nedeni ile teşekkür etti. 

Program, İsmail Bütün'ün çalışmalarından kısa kesitlerin yer aldığı video gösteriminin ardından Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuba Batu'nun moderatörlüğünde, “Cumhurbaşkanlığı Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülü sahibi seramik ustası İsmail Bütün'ün konuşması ile devam etti. Etkinlik, hediye takdimi ile son buldu. 



24.05.2022 16:28