Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Hayvan Refahı ve Popülasyon Kontrolü Projesi Tamamlandı


Hayvan Refahı ve Popülasyon Kontrolü Projesi Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner İşleri Daire Başkanlığı ortaklığında hayata geçirilen Sahipsiz Hayvanlarda Hayvan Refahı ve Popülasyon Kontrolü projesi tamamlandı. 

Çanakkale merkez ile ilçe ve beldelerde gerçekleştirilen Sahipsiz Hayvanlarda Hayvan Refahı ve Popülasyon Kontrolü projesi kapsamında sokakta yaşayan can dostlara yönelik kısırlaştırma operasyonlarının yanı sıra tedavi ve aşılama çalışması gerçekleştirildi. Proje kapsamında Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Kısırlaştırma Merkezinde gerçekleştirilen çalışmalarda 71 kedi ve 32 köpeğe kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirilirken, bir kediye kuyruk ampütasyonu ve bir köpeğe ise abdominal herina operasyonu gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Umurbey, Bayramiç, Küçükkuyu, Gelibolu ve Ayvacık'ta gerçekleştirilen çalışmalarda ise toplamda 107 köpek ve 22 kediye kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirildi. Çanakkale, ilçe ve beldelerde proje doğrultusunda düzenlenen çalışmalar kapsamında toplamda 139 köpek ve 93 kedi kısırlaştırıldı. Proje kapsamında ayrıca can dostlara yönelik tedavi ve aşılama çalışmaları da gerçekleştirildi. 


11.04.2022 11:15