Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi İçin İmzalar Atıldı


Çanakkale Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi İçin İmzalar Atıldı

Çanakkale Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında “Sosyal Denge Sözleşmesi” imzaları 7 Nisan 2022 Perşembe günü düzenlenen törenle atıldı. 

Çanakkale Belediye Çalışanları Sosyal Tesisinde bulunan Ercan Adsız Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile belediye personelleri katıldı. İmza töreninde açılış konuşmasını yapan Tüm-Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın'ın ardından söz alan Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında yapılan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

İmza töreninde konuşan Başkan Gökhan; “Bugün Belediyemiz ile Tüm-Bel Sen arasında yapılan toplu iş sözleşmesi için bir araya geldik. Daha önce memurların toplu iş sözleşmesi hakkı yokken, biz Tüm-Bel Sen'le bir sözleşme imzaladık. Bizim o gün yaptığımız sözleşme, bugün yapılan toplu sözleşmelerin çok ilerisindeydi. Onların birçoğu, yasal olarak yapılan sözleşmede uygun görülmedi ve iptal edildi. O sözleşme ile çalışanlarımızın özlük haklarında birçok düzenleme ve sosyal haklar vermiştik ama daha sonra yasa çıktı ve yasa ile belirlenen sözleşme bizim sözleşmeye getirdiğimiz maddelerin çok altında kaldı ve biz de mecburen yasanın bize izin verdiği maksimum ölçüde sözleşmemizi imzaladık” dedi. 

En iyi sözleşmeyi yapabilmek için belediyenin elinden gelen tüm olanakları kullandığını ifade eden Başkan Gökhan; “Biz her zaman emekçiden yana tavrımızı gösterdik. Memurlarımıza verebileceğimiz olanaklar da yasalarla belirlenmiş durumda. Yasanın bize izin verdiği ölçüler içerisinde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.

Başkan Gökhan'ın ardından söz alan Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise imzalanan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçen sendika yönetimine, belediye yöneticilerine ve Başkan Gökhan'a teşekkürlerini iletti. 

Konuşmaların ardından Çanakkale Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında Sosyal Denge Sözleşmesi için imzalar atıldı.



08.04.2022 13:51