Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Bilgilendirme Toplantısı


İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Bilgilendirme Toplantısı

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya kentte faaliyet gösteren tüm yapı denetim firmaları, Makine Mühendisleri Odası ile Elektrik Mühendisleri Odası temsilcilerinin yanı sıra Belediye İmar Komisyonu Üyeleri de katılım gösterdi.

Toplantıda; 23 Ocak 2021 Tarih ve 31373 Sayılı Resmi Gazete ile 11 Temmuz 2021 Tarih ve 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliklerin 5. maddesinde belirtilen aynı yönetmeliğin 57. Maddesine eklenen çatı yüzeyi yağmur sularının toplanması ve kullanılması ile projelendirilmesine ilişkin değişiklikler anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısında yapılan sunum kapsamında katılımcılara 25 Şubat 2022 tarih ve 31761 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin 2. Maddesinde belirlenen aynı yönetmeliğin 57. Maddesinin 29. Fıkrasına göre mimari elektrik ve mekanik tesisat proje eklerinde mahal listelerinin oluşturulması hakkındaki düzenlemelere ilişkin de bilgi verildi.  

Öte yandan toplantıda katılımcılar ile yapı ruhsat başvurusu ve ruhsat projeleri kontrolünde söz konusu yönetmelikte yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik de karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda imar projelerinde su ve enerji tasarrufuna yönelik yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.


07.04.2022 17:13