Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Toplu İş Sözleşmesi İçin İmzalar Atıldı


Toplu İş Sözleşmesi İçin İmzalar Atıldı

Çanakkale Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında 2022 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi için imzalar atıldı.

Çanakkale Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde 31 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Disk Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, Çanakkale Kentsel Hizmetler Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sürücü, Hizmet Grupları Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Yurttaş, Belediye Başkan Yardımcıları M İrfan Mutluay, Özleyiş Çetin ve Handan Özyayla Kenar, Belediye Meclis Üyeleri, sendika temsilcileri ve belediye personelleri katıldı.

Yeni toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gökhan törende yaptığı konuşmada; “Hem belediyenin 208 daimi ve 102 geçici işçisi, hem kentsel hizmetlerin 655 işçisi hem de hizmet gruplarının 30 işçisi ile ÇAKAB'ın 9 işçisi olmak üzere toplamda bin 50 işçimizin hakları için burada toplanmış bulunuyoruz. Uzun bir görüşme süreci geçti. Çeşitli oranlarda artışlar yapıldı. Genelde yüzde 47 ile 57 arasında bir artış sağlanmış oldu” dedi. 

Burada, yüksek enflasyon ortamında bu maaş artışı yeterli midir? Tabi ki de değildir. Bu ayın sonunda yeni enflasyon açıklanacak, muhtemelen yüzde 60'ın altında çıkmayacak. Elbette ki biz bunun daha fazlasının olmasını isteriz. Enflasyon oranına baktığımızda yüzde 70'ler, 80'ler oranında yapılması lazım ama bir yerde de bütçe kısıtlaması var. Bizim de yasalar ile belirlenen zam yapabileceğimiz belli bir oranlarımız var. Maalesef o oranları geçemiyoruz. Sonuna kadar mücadele ettik. Burada tabi başka tedbirleri de almamız lazım. Yeni memur ve işçi alınması söz konusu. Hükümetin öngördüğü bir artış olabilir. Sendika yöneticileri, başta Metin arkadaşımız olmak üzere, mücadele ettiler, gayret gösterdiler. Bizim arkadaşlarımız da buna ayak uydurmak için mücadele etti ve ortak noktayı bulduk. Tabi bu yeterli değildir ama belediyemizin gelirleri noktasında da bir azalma var. İnşaat ruhsatları, inşaat işleri yavaşladı. Elde ettiğimiz gelirler, özellikle pandemi döneminden bu yana azaldı. İlave, ekstra harcamalarımız oldu. Onun için bu bütçemizi dengelemek noktasında, karşılıklı görüşmeleri tamamladık” dedi.

Şu an itibari ile belediyemiz ve iştiraklerinde çalışmakta olan emekçi arkadaşlarımızın en düşük net maaşı 5.479 TL olarak tespit edilmiştir. En düşük net maaş 5.479 TL'dir. Bu noktada ülke ekonomisinin bu şekliyle, özellikle gıda ürünlerinde, elektrikte, doğalgazda, çocukların masraflarındaki artışlar, tek maaşla 5.479 TL ile bir şey ifade etmediği aşikardır” açıklamasında bulundu.

Toplantıda söz alan DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ise; “Bugün burada Çanakkale Belediyesine bağlı, kadrolu İşçilerimizin, Çanakkale Kentsel Hizmetler Şirketinin, Çanakkale Hizmet Grupları Şirketinin ve Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliğinin Toplu İş Sözleşmelerinin imza töreni için bir araya geldik. Bu sözleşmelerden yararlanacak emekçi sayımız bin 50 kişidir. Toplu sözleşmeler pazarlık masalarıdır, sendika olarak insanca yaşayacak bir ücret talep etme  hakkımızı sonuna kadar kullandık. Bu sözleşmenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan' a, kurmaylarına ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Ceylan arasında toplu iş sözleşmesi için imzalar atıldı. 



01.04.2022 13:28