Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Sahipsiz Hayvanlarda Hayvan Refahı ve Popülasyon Kontrolünde Veteriner Hekimlik Uygulamaları Workshop Açılışı Gerçekleştirildi


Sahipsiz Hayvanlarda Hayvan Refahı ve Popülasyon Kontrolünde Veteriner Hekimlik Uygulamaları Workshop Açılışı Gerçekleştirildi


Çanakkale Belediyesi veteriner işleri müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi veteriner işleri daire başkanlığı sahipsiz hayvanlarda hayvan refahı ve popülasyon kontrolü kapsamında veteriner hekimlik uygulamaları çalışmalarına başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleriyle ortaklaşa yürütülen çalışma Çanakkale merkez ilçe ve 9 ilçe belediyesinde yapılacak. Çanakkale merkezde başlayan sonrasında diğer ilçelerde devam edecek çalışmayla 500 sokak hayvanının kısırlaştırılması hedefleniyor.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birçok alanda işbirliklerimiz var. Veterinerlik hizmetleri konusunda da güçlerimizi birleştirdik. Sokak hayvanları ile ilgili yapılacak bu çalışma büyük önem taşıyor. Barınma bakım ve kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra halkımızı da bilinçlendirmeliyiz dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay; merkez ilçe dahil diğer belediyelerle beraber 500'e yakın bir kısırlaştırma çalışması yapılacak. Gerek gönüllüler gerek STK'larla işbirliği halindeyiz. Sokak hayvanları tüm bu işlemlerden ve müşahede sonrası alındıkları yerlere bırakılacak dedi.

Video İçin TIKLAYINIZ...



31.03.2022 10:11