Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları İçin Başvurular Başlıyor


Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları İçin Başvurular Başlıyor


Çanakkale Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Terziler Odası iş birliğiyle; “Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları” başvuruları yarın başlıyor. Yarın başlayan başvurular 1 Nisan 2022 Cuma günü sona erecek.

Çanakkale Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleşen atölyelerde; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanları tasarım aşamasında yönlendirme yapacak. Çanakkale’de faaliyetini sürdüren terziler ise Çanakkale Terziler Odası aracılığıyla; sürdürülebilirliğin amaçlandığı atölye çalışmalarına malzeme desteğinde bulunacak. 

Atölye kapsamında; evlerde bulunan ve artık kullanılmayan tekstil malzemeleriniz farklı tasarımlar ile yeniden hayat bulacak. 2 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “Kazakları Getirin Değiştirelim” başlıklı atölyede katılımcıların artık kullanmadığı kazaklar değiştirilerek yeniden kullanıma hazır olacak. 9 Nisan 2022 Cumartesi günü ise; yine kullanılmayan fazla kumaşlardan her katılımcının kendi maskesini dikmesi sağlanacak. 16 Nisan 2022 Cumartesi günü, eski tişörtler renklenecek; 30 Nisan 2022 Cumartesi günü ise; katılımcılar kendi bez çantalarını tasarlayacak. 

Başvurular: 29 Mart 2022 Salı-1 Nisan 2022 Cuma tarihleri arasında; aşağıdaki Başvuru Formu indirilip doldurulduktan sonra yazarevi@canakkale.bel.tr adresine gönderilerek ve Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi’ne şahsen gerçekleştirilecektir. 

Her atölye; 12 katılımcı için uygundur. Her katılımcı tek bir atölyeye başvuru yapabilecektir.

Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ...




29.03.2022 15:58