Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Yerel Kalkınma Birimi Çalışmaları TBMM Komisyonuna Sunuldu


Yerel Kalkınma Birimi Çalışmaları TBMM Komisyonuna Sunuldu

Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi çalışmaları, Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu tarafından Çanakkale Yerinde İncelemesi Programında anlatıldı.

TBMM Dilekçe Komisyonunun Alt Komisyonu olan Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu tarafından Çanakkale Yerinde İncelemesi Programı kapsamında 26 Mart 2022 Cumartesi günü Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üretici kooperatifleri temsilcileri katıldı. 

Çanakkale'deki kooperatiflere ilişkin Doç. Dr. Bengü Everest'in yaptığı sunum ile başlayan etkinlikte Çanakkale'deki kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri de kooperatifçilik alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Programda Çanakkale Belediyesi tarafından kooperatifçilik alanında gerçekleştirilen çalışmaları aktarmak amacı ile Yerel Kalkınma Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Gökay Şahiner de sunum gerçekleştirdi. Şahiner sunumunda Çanakkale Belediyesinin yerel kalkınma çalışmaları ve kooperatifçiligin geliştirilmesine ilişkin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verirken,  bu kapsamda çıkarılması gereken yasal düzenleme önerilerini aktardı.

Pogram, komisyon üyelerinin yerel kooperatif temsilcilerinden gelen talepleri dinlemesi ve sorularını yanıtlaması ile son buldu. 


28.03.2022 16:26