Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Dünya Tiyatrolar Günü Kutlama Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Dünya Tiyatrolar Günü Kutlama Mesajı

Eğiten, geliştiren, düşündüren ve sorgulatan mizacıyla içinde ciddi toplumsal sorumluluklar barındıran tiyatro; yüklü bilgi birikimi, eşsiz disiplini ve ince zekâsı ile toplumsal paylaşımın en nadide noktalarından birini oluşturmakta; din, dil, ırk, etnik olguları bütünleştirici bir işlev görmekte, insanlar arasında anlayışı ve hoşgörüyü yaygınlaştırmaktadır. İnsanlar arasında köprüler kuran tiyatro, insanlık tarihinin en eski sanat sallarından birisidir.

Mutluyum ki kentimizde tiyatronun önemi bilinmektedir. Örneğin gençlerimize sanatı sevdirmek ve onların tiyatro sanatında yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla pek çok öğrenci yetiştiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, tiyatro alanında da kentin sanat yaşamına uzun yıllardır katkı sunmaktadır. Barışın Kenti Çanakkale’de bizler de kurduğumuz Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu ile ve Belediye Tiyatromuzun değerli oyuncularıyla şehrimize tiyatroyu sevdirmeye ve tiyatro sanatıyla halkımıza ulaşmaya gayret etmekteyiz. Tiyatro Troya, Büyülü Sahne, Sanat Tiyatrosu ve Rino Sanat Atölyesi gibi nadide sanat kurumları da uzun zamandır kentimizde bu sanatı varlıklarıyla yüceltmektedir.

Ben de bu önemli gün vesilesiyle tiyatro sanatının tüm emekçilerinin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, tiyatro salonlarını dolduran tüm sanatseverleri selamlıyorum.

Saygılarımla


Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı


25.03.2022 16:46