Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Zafer Haftası Etkinlikleri Törenle Başladı


Zafer Haftası Etkinlikleri Törenle Başladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü kapsamındaki etkinlikler, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü Programı ile başladı.

Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen açılış programına, Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Turan Ünüvar, şehit aileleri, gaziler ile sivil ve askeri protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları ve Çanakkale Mehteran Topluluğu gösterisi ile devam etti. 

Halk oyunları ve mehteran gösterilerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Vali İlhami Aktaş tarafından sporculara teslim edilerek Zafer Koşusunun startı verildi.

Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenin ardından, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve kentliler ellerinde Türk Bayrakları ile Çanakkale Valiliği önüne kadar halk yürüyüşü gerçekleştirdi.


14.03.2022 14:18