Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi Behiç Ak'ı Konuk Ediyor


Çocuk Kültür Evi Behiç Ak'ı Konuk Ediyor

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukları yazarlar ve farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. 

“Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbetlerin şubat ayı konuğu sayısız ödülün sahibi, kendine özgü bakış açısıyla hem çocukların hem yetişkinlerin büyük bir ilgi ve sevgiyle takip ettiği usta karikatürist ve yazar Behiç Ak olacak.

Günışığı Kitaplığı editörlerinden Halil Türkden’in Behiç Ak’la Çocuk Kültür Evi için özel olarak soru cevap şeklinde gerçekleştirdiği; usta yazarın çocukluğundan, yazma sürecinden bahsettiği ve kitaplarıyla ilgili pek çok detaya yer verdiği keyifli sohbet, 19 Şubat2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunulacak.

Etkinliğin ardından yazarın Günışığı Kitaplığı bünyesinde yayımlanan ve yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da büyük ilgi gören kitapları, Çanakkale Belediyesi tarafından Çocuk Kültür Evi atölye programlarına devam eden çocuklara armağan edilecek.


Behiç Ak Kimdir?

Behiç Ak, Samsun’da doğdu. İstanbul’da mimarlık öğrenimi gördü. 1982’den beri Cumhuriyet gazetesinde bant karikatür çiziyor. Oyun yazarlığıyla da tanınan sanatçının Fay Hattı, Tek Kişilik Şehir, Bina ve Ayrılık gibi tiyatro oyunları yurt içinde ve dışında sahneleniyor. Film sansürü hakkında ödüllü bir belgesel filmi olan Ak’ın yazıp çizdiği çocuk kitapları ise küçüklerin gözdesi. Bu resimli kitaplarından bazıları, Japonya’da da yayımlanan Kedi Adası, Rüzgârın Üzerindeki Şehir, Uyurgezer Fil ile Günışığı Kitaplığı tarafından özgün bir tasarımla yenilenen Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı, Bilyeler ve Gökdelene Giren Bulut. Benim Bir Karışım’la başlayan “Tombiş Kitaplar” dizisinin yanı sıra sanatçının, “Gülümseten Öyküler” adı altında yazıp çizdiği kitaplar, her yaştan okurun büyük ilgisini topluyor. Behiç Ak,Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği! adlı çocuk romanıyla Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2013 Yılın Çocuk Romanı Ödülü’nü ve Ankara Üniversitesi ÇOGEM 2014 Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Roman Ödülü’nü kazandı. Çatıdaki Gezegen ve Tavşan Dişli Bir Gözlemcinin Notları’yla genişleyen çocuk romanı koleksiyonuna, son olarak Altı Kırk Dört Dalgası (2020) eklendi. Behiç Ak, karikatürlerinden çocuklar için seçtiklerini topladığı Karikatür Kitabı’nın ikincisine Yaşasın Çocuklar! adını verdi (2021). İstanbul’da yaşayan ve kedilere düşkünlüğüyle tanınan Behiç Ak, Türkiye’nin 2022 Hans Christian Andersen Ödülü “yazar” adayı.


Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/cocukkulturevi/

https://www.instagram.com/cocukkulturevi/

https://twitter.com/CocukKulturEvi


Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A  

Telefon: 0 286 217 73 11



16.02.2022 12:46