Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Tıp Öğrencilerine Temizlik Eğitimi Verildi


Tıp Öğrencilerine Temizlik Eğitimi Verildi

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim verildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Çevre Yüksek Mühendisi Sultan ÖZBAKIR tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında, Entegre Katı Atık Yönetim Sistemi(EKAY) Projesi, Çevre ve Katı Atık Yönetimi ve uygulamalarının yanı sıra, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Özbakır, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına yönelik de bilgiler verdi. Atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği ve Müdürlüğümüzce yürütülen Mavi Bayrak Projesi gibi konulara da sunumunda yer veren Özbakır, kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konuları da öğrencilerle paylaştı.Öğrencilerden gelen sorular doğrultusunda Çanakkale İçme Suyu ve Atıksu Teknik Alt yapısı hakkında bilgi verildi.



04.02.2022 14:32