Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi Programları İlk Yarıyılı Tamamladı


Çocuk Kültür Evi Programları İlk Yarıyılı Tamamladı

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, kademeli normalleşme süreciyle birlikte 5 Ekim 2021 tarihinde yüz yüze başlattığı 2021-2022 dönemi programının ilk yarıyılını tamamladı.

Atölye programlarını yüz yüze, etkinlik programlarını ise pandemi tedbirleri kapsamında çevrim içi olarak yürüten ve çocukları çok yönlü olarak destekleyerek yıl boyu katılabilecekleri renkli bir program sunan Çocuk Kültür Evi, 2021-2022 dönem başı itibariyle 2 bin 321 üye sayısına ulaştı.

Çocuk Kültür Evi atölye programlarının ilk dönemini, farklı yaş gruplarına yönelik olarak hazırladığı robotik/kodlama, akıl oyunları, ritm ve orkestra branşlarında grup atölyeleri; piyano, keman, gitar enstrümanlarında ise bireysel çalgı atölyeleriyle sürdürdü. Kültür Evi’nin ilk dönem etkinlik programları ise “Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla cevrim içi olarak yürütüldü. Sevilen çocuk edebiyatı yazarlarının Çocuk Kültür Evi üyeleri ve takipçileri için özel olarak hazırladıkları ve kendi yazma serüvenlerini aktarıp kitaplarla kurdukları bağa değindikleri sohbetler Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunuldu. “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliği kapsamında çocuklar, ekim ayında çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Müge İplikçi, kasım ayında çocuklar için yazdığı renkli kitaplarla tanınan Ezo Sunal, aralık ayında çocuklara matematik ve coğrafyayı sevdiren romanlarıyla tanınan dünyaca ünlü yazar Vladimir Tumanov,ocak ayında ise her yaştan okurun sevgisini kazanan ödüllü yazar Leyla Ruhan Okyay gibi birbirinden nitelikli çocuk edebiyatı yazarıyla buluştu. Çocuk Kültür Evi’nin “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliği dönem başından itibaren sosyal medya hesaplarından toplam 2.904 erişim ve 812 etkileşim sayısına ulaştı.

Çocuk Kültür Evi’nin 4000’e yakın kitap ve görsel-işitsel materyal kapasitesine sahip olan kütüphanesi, atölye programlarının yüz yüze başlamasıyla birlikte çocuklar tarafından tekrar aktif olarak kullanılmaya başlandı ve kütüphanede günlük kullanımın dışında yürütülen ödünç kitap sistemi kapsamında Ekim 2021-Ocak 2022 tarihleri arasında toplam 393 ödünç kitap işlemi gerçekleşti.

Atölye ve etkinlik programlarının yanında sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerini de destekleyen Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencilerinin öğretim görevlisi Banu Aykın Köylüer danışmanlığında geliştirdiği “KODPOST” projesine 25 Aralık 2021 tarihinde ev sahipliği yaptı. Çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak, geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak, organik atıkların geri dönüşümüyle ilgili bilgi aktarmak gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen proje, Çocuk Kültür Evi robotik maker atölyesi proje grubu öğrencileriyle gerçekleştirildi.

Kültür Evi’nin neşeli, yaratıcı ve renkli içerikleriyle çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedeflediği; öğrenmeyi, bağımsızlığı ve yaratıcılığı teşvik eden eğlenceli programı, 8 Şubat 2022 tarihinde başlayacak olan ikinci yarıyılda da tüm hızıyla devam edecek.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A 

Telefon: 0 286 217 73 11




24.01.2022 15:36