İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'nı Tahliyelerinin 106. Yıl Dönümü nedeniyle Tören düzenlendi

Çanakkale Zaferi ve İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'nı tahliyesinin 106´ncı yıl dönümü  Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyü meydanında düzenlenen törenle kutlandı.
Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat , Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin , İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tahsin Saruhan , gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören konuşmaların ardından , şehitler için Kur-an'ı Kerim Tilaveti okunması ve dua edilmesiyle sona erdi.

10.01.2022 14:21